Черкаський навчально-виховний комплекс
«Загальноосвітня школа I-III ступенів - ліцей спортивного профілю №34»
Черкаської міської ради Черкаської області

У Черкасах презентували навчальний посібник «Черкаси: історія і сучасність»

Сьогодні відбулася презентація навчального посібника «Черкаси: історія і сучасність». Він є частиною регіонального освітнього проєкту «Моя Черкащина», який запроваджений для учнів 7-11 класів закладів загальної середньої освіти для того, щоб молоде покоління мало можливість ближче ознайомитись з багатою історією та культурною спадщиною рідного краю.

🖇«Дякую ентузіастам, які доклали зусилля для того, щоб посібник «Черкаси: історія і сучасність» побачив світ. Впевнений, що він дасть учням черкаських шкіл можливість більш ґрунтовно і системно опановувати знання про своє рідне місто. Більше того, його має прочитати кожен житель Черкас, щоб дізнатися вивірені факти про місто, не заангажовані радянською та імперіалістичною пропагандою. Знання історії України та рідного краю в сьогоднішній час – це вже питання національної безпеки», – відзначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Посібник розроблений колективом істориків, краєзнавців на чолі з кандидатом історичних наук, професором Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Василем Мельниченком. Він включає 16 тематичних розділів, що охоплюють історію Черкас від найдавніших часів до сучасності. Також у ньому містяться додатки зі списками черкаських воєвод, намісників, старост, полковників і керівників міста з 1954 року та понад 80 ілюстрацій, включаючи карти, схеми, репродукції картин і фотографій археологічних знахідок, архітектурних пам’яток і музейних експонатів.

🖇«Головне завдання і мета цього посібника – залучити та зацікавити дітей до вивчення історії рідного міста. Сьогодні це особливо актуально, коли ворог хоче знищити нашу ідентичність та нашу історію. Дякуємо команді науковців, які працювали над створенням цього посібника», – зазначила заступниця міського голови Anastasiia Chubina.

Під час презентації міський голова вручив подяки за професійні досягнення у реалізації державної політики у сфері освіти, пов’язані з вивченням та популяризації історії міста Черкаси членам авторського колективу посібника:

✅Мельниченку Василю, кандидату історичних наук, професору Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, заслуженому працівник культури України;

✅Клименко Тетяні, кандидату історичних наук, доценту, директору Державного архіву Черкаської області;

✅Куштану Дмитру, кандидату історичних наук, старшому науковому співробітнику Інституту археології Національної академії наук України;

✅Мазур Оксані, кандидату історичних наук, доценту Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

✅Силці Оксані, доктору історичних наук, професору Національного університету харчових технологій;

✅Синявській Ларисі, доктору історичних наук, професору Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

✅Яшан Оксані, кандидату історичних наук, доценту Черкаського державного технологічного університету.

В НВК №34 є вакансія інформатика, фізика, системного адміністратора, соціального педагога та прибиральниці. За детальною інформацією звертатися в приймальню директора чи за номером телефону 38 (0472) 31-55-31

Шановні гості нашого сайту! Сайт знаходиться на етапі заповнення та коригування. Якщо знайшли проблему (щось не працює) або відсутня інформація, можете нам підказати. Телефонуйте чи пишіть. Дякуємо!