Черкаський навчально-виховний комплекс
«Загальноосвітня школа I-III ступенів - ліцей спортивного профілю №34»
Черкаської міської ради Черкаської області

Семінар щодо методичних та педагогічних аспектів організації комфортного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами

♻️Командний підхід, відданість ідеї спільної роботи, спільна відповідальність, – основні стратегії ефективної співпраці вчителя та асистента вчителя в інклюзивному класі.

✅Поглибити свої знання та вдосконалити вміння з питань інклюзивного навчання мала можливість спільнота вчителів інклюзивних класів та асистентів учителів Черкаського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей спортивного профілю № 34 #НВК34 під час навчального тренінгу, проведеного комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради #ЦПРПП спільно з фахівцями комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Черкаської міської ради відповідно до запиту закладу.

✅У ході семінару консультант Центру Любов Дмитренко висвітлила питання щодо методичних та педагогічних аспектів організації комфортного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного класу, нормативно-правових засад діяльності асистента вчителя, його функцій та завдань, ведення документації асистентом вчителя, важливості партнерства та комунікації з учителями та всіма учасниками освітнього процесу.

✅Фахівці КУ «ІРЦ» ЧМР Ірина Молчанова та Віталіна Міщенко закцентували увагу присутніх на важливість індивідуальної програми розвитку в навчанні дитини з ООП, адаптацій та модифікацій навчальних програм, облаштування освітнього середовища та розумного пристосування.

А в практичній частині семінару учасники розглянули структуру та зміст індивідуальної програми розвитку, повправлялися у визначенні адаптацій та модифікацій, отримали чіткі інструкції щодо складання індивідуальної програми розвитку відповідно до психофізичного порушення, освітніх труднощів та рівнів підтримки.

✅Зустріч відбулася в теплій та дружній атмосфері. Учасники подякували за надану корисну інформацію, змістовні методичні рекомендації та можливість підвищити фахову майстерність.

Більше фото тут

В НВК №34 є вакансія інформатика, фізика, системного адміністратора, соціального педагога та прибиральниці. За детальною інформацією звертатися в приймальню директора чи за номером телефону 38 (0472) 31-55-31

Шановні гості нашого сайту! Сайт знаходиться на етапі заповнення та коригування. Якщо знайшли проблему (щось не працює) або відсутня інформація, можете нам підказати. Телефонуйте чи пишіть. Дякуємо!