Черкаський навчально-виховний комплекс
«Загальноосвітня школа I-III ступенів - ліцей спортивного профілю №34»
Черкаської міської ради Черкаської області

МА_ТИ – фотопроект присвячений матерям загиблих ГЕРОЇВ

💙💛 Віра Мукан, мама загиблого Героя лейтенанта Володимира Мукана.

🇺🇦 Її син став першим у родині за 100 років, хто воював не за СРСР, а за Україну. «Мені б шинельку й чобітки», – говорив маленьким Володя Мукан, бо дуже хотів бути схожим на тата, котрий служив у черкаському гарнізоні. Також в Афганістані, Білорусії, Казахстані, в СБУ в незалежній Україні. Тоді вони сміялися над серйозними словами дитини. І лише з роками зрозуміли: майбутній лейтенант Володимир Мукан змалечку підсвідомо відчував свою долю, пов’язану з військовою справою.

Віра Мукан – відома в місті й на Черкащині педагог, відмінник освіти України, вчитель-методист вищої категорії, вчителька української філології, була завучем і директоркою школи.

💙💛 У їхній сім’ї панував дух поваги і любові до всього українського. Тож коли син на другий день повномасштабного вторгнення попросився воювати, попри погані передчуття материнського серця, вона не стала його тримати. Бо знала, що виховала патріота.

💬 «Тероборона, Попасна, Харківщина, Придністров’я, Бахмут. У цих гарячих точках він був. Як прес-офіцер, готував великий загальноукраїнський проєкт про ЗСУ. І водночас ходив на нульові позиції. 28 квітня 2023 року о 17.30 в останньому дзвінку до мене він зізнався: «Мамо, ми завтра о 4 ранку ідемо на «нуль». Я буду керівником контрнаступу…», – зі сльозами на очах згадує Віра Павлівна.

А 30 квітня Віра Мукан отримала звістку про загибель сина, Героя і патріота, батька двох маленьких синів, 35-річного лейтенанта Володимира Мукана.

💙 Журналіст, філолог, піарник, офіцер ЗСУ, кандидат наук. Інтелектуал, якого виховали в найкращих українських традиціях. Організовував масштабні фестивалі автотехніки Old Car Land і запустив перший україномовний ютуб-канал про автомобілі.

💛 Тепер як найдорожчу реліквію Віра Мукан береже бірку з пологового будинку про народження сина, його фото і пам’ятні речі, сповнені любові та поваги до рідних і України.

👉 Більше про лейтенанта Володимира Мукана читайте за посиланнями
http://surl.li/tfgie
https://knu.ua/ua/virtual-memorial/mukan/
http://surl.li/tfgis
http://surl.li/tfhgs
https://www.youtube.com/@user-wu1su2yn2r?app=desktop

Анатолій Бондаренко – міський голова Черкас Анатолій Бондаренко
Марина Гаркава
Черкаська міська рада
Svitlana Korableva

Посилання на першоджерело тут

В НВК №34 є вакансія інформатика, фізика, системного адміністратора, соціального педагога та прибиральниці. За детальною інформацією звертатися в приймальню директора чи за номером телефону 38 (0472) 31-55-31

Шановні гості нашого сайту! Сайт знаходиться на етапі заповнення та коригування. Якщо знайшли проблему (щось не працює) або відсутня інформація, можете нам підказати. Телефонуйте чи пишіть. Дякуємо!